Δραστηριότητες

Αναρρίχηση

Η Κάλυμνος θεωρείται ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως αναρριχητικούς προορισμούς, αφού διαθέτει πάνω από 3500 διαδρομές, με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας για όλες τις ηλικίες. Έχοντας ως βάση το ξενοδοχείο μας στο Μασούρι, μπορείτε να επισκεφθείτε τα περισσότερα και καλύτερα αναρριχητικά σημεία του νησιού μας, μέσα σε λίγα λεπτά.

Πεζοπορία

Αποτελούμε ένα δημοφιλή προορισμό για λάτρεις της πεζοπορίας, λόγω των μονοπατιών που εκτείνονται σε ολόκληρο το νησί. Περπατώντας τα, μπορείτε να εξερευνήσετε αρχαιολογικά σημεία, απομακρυσμένα μοναστήρια και την μοναδική φύση μας.

Κατάδυση και ναυτική ιστορία

Η Κάλυμνος είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο ως το νησί των σφουγγαράδων. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε τις καταδυτικές σας ικανότητές, είτε με δικό σας εξοπλισμό είτε επικοινωνώντας με κάποιο από τα καταδυτικά κέντρα που λειτουργούν στο νησί. Επίσης, μάθετε περισσότερα για τα σφουγγάρια και την ναυτική μας ιστορία επισκεπτόμενοι μία από τις πολλές σφουγγαραποθήκες και το Ναυτικό Μουσείο που βρίσκεται στην πρωτεύουσα, Πόθια.

Γαστρονομία

Επισκεφτείτε τα εστιατόρια και ταβέρνες μας και δοκιμάστε μια ποικιλία από παραδοσιακές συνταγές. Σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε, ειδικά από τα φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Εξάλλου, η Κάλυμνος διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο στην Ελλάδα.

Άθληση στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Η Κάλυμνος διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για όλα τα γούστα, που περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, κολυμβητήριο και γυμναστήρια.

Ιστορία & Πολιτισμός

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την ιστορία και τον πολιτισμό του νησιού, μπορείτε να επισκεφτείτε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου βρίσκεται το περίφημο άγαλμα “Κυρά της Καλύμνου”, το Ναυτικό και Λαογραφικό Μουσείο, το Εκθετήριο θαλάσσιων ευρημάτων Βαλσαμίδη, το Νεοκλασικό, το Παραδοσιακό Καλύμνικο σπίτι. Επίσης, μπορείτε να εξερευνήσετε το Κάστρο της Χώρας, το Κάστρο της Χρυσοχεριάς, το Καστέλλι και τα πολλά μοναστήρια και αρχαιολογικά σημεία που βρίσκονται διάσπαρτα σε όλο το νησί.

Εκδηλώσεις

Ανάλογα με την εποχή του χρόνου, μπορείτε να συμμετέχετε σε κάποια εκδήλωση π.χ. Γιορτή του Αγίου Παντελεήμονα (καλοκαίρι), γιορτή της Παναγιάς (καλοκαίρι), Διεθνές αναρριχητικό φεστιβάλ Καλύμνου (φθινόπωρο)

Για να μάθετε περισσότερα για τις δραστηριότητες πάνω στο νησί μας, μπορείτε να επισκεφτείτε τον επίσημο τουριστικό ιστότοπο του Δήμου Καλυμνίων